Born to be Wild

Ik lees zojuist het bericht dat Steppenwolf oprichter Goldy McJohn is overleden. De grootste hit van deze band is Born to be Wild. Dit bericht deed mij denken aan Caju ter Kuile. Caju is de man die mij in het begin van mijn serieuze carrière op sleeptouw nam en overal ter wereld deuren voor me opende of in ieder geval op een kier zette. Daarnaast beleefden we veel avonturen.

Zo was hij gek van Steppenwolf en één titel van een nummer van deze band was Earschplittenloudenboomer. Met enige regelmaat kwam hij ineens weer met deze titel op de proppen. Begin jaren negentig was ik een aantal keer met Caju bij de Indy 500 aanwezig en op een avond in de week voorafgaand aan deze race was er een optreden ergens in Indianapolis. Wij wandelden van een restaurant terug naar ons hotel en liepen langs een podium waar een paar honderd man stond te genieten. De kenner Ter Kuile keek naar de overkant van de weg, stopte even en sprak de woorden ‘deze gasten spelen dat nummer van Steppenwolf verdomde goed’.

We doken de hotelbar in en na een uurtje ontstond er opwinding. Niet bij ons. Nee bij Caju. Op afstand was het een soort feest der herkenning. Ik liep naar hem toe en hij stond luid lachend te converseren met een gozer. En ik hoor Caju roepen; Earschplittenloudenboomer!!!!!

En die gozer roept zijn vrienden. Hey guys! He even knows Earschplittenloudenboomer!!

Dat bandje op de hoek van de straat met slechts een paar toehoorders bleek dus echt Steppenwolf te zijn. En zij verbleven in ons hotel en ze hadden een nieuwe vriend in hard core fan Caju te Kuile. Het bleef nog even onrustig in Indianapolis. We were Born to be Wild!

Geef een reactie