Het is weer voorbij… Monaco!

Het blijft een bijzondere week. Monaco heeft veel. Het is niet de handigste plek om te werken maar het geeft wel voldoening als je terug kijkt. De dagen zijn lang en vermoeiend maar de herinnering blijft. Het beeld dat een buitenstander heeft is totaal anders dan de werkelijkheid en eigenlijk moeten we dat zo houden.

Ik sprak een fotograaf die normaal gewend is te werken voor lifestyle bladen. Dan kan hij met zijn 4(!) assistenten alles naar zijn hand zetten. In onze wereld ontdekt hij dat je moet werken met wat je krijgt. Het licht is wat het is, de modellen doen niet exact wat jij wilt en dus moet je hopen dat ze doen wat jou uitkomt. Je hebt geen uren de tijd maar moet het doen met fracties van seconden en dus viel het hem wat tegen.

Persoonlijk had ik het naar mijn zin al is het wel duidelijk dat de leeftijd mee gaat spelen. De eerste dagen had ik voeg afspraken om in de staren van Monaco te fotograferen. Tussen 06.00 en zeg 07.30 kun je je nog redelijk vrij bewegen op een leeg circuit. Dat betekent dus heel vroeg afreizen naar het miljonairs dorp. Het betekent echter niet dat je eerder klaar bent.

Heb me vooral bezig gehouden met F1, GP2 en beetje GP3. Het is in Monaco echter tijdrovend om je te verplaatsen en dus begin je ’s ochtends met een GP3 training. Daarna het je F1 en direct GP2. Dan weer F1 en weer GP2. Je bent dus eigenlijk een hele dag aan het fotograferen en kunt aan het einde van de dag pas je beeld uit gaan zoeken. Dus verlaat je het Media Centre rond 22.30uur.

De grap is dat je ’s ochtends vroeg geconfronteerd wordt met feestgangers die laveloos hun weg naar ‘huis’ proberen te vinden en ’s avonds met mensen die beginnen aan route naar laveloosheid. Een soort twee ploegendienst. Persoonlijk ben ik blij met mijn shift al combineerde ik vroeger wel e.e.a.. Op de één of andere manier red ik dat niet meer.

Ondertussen leef je op vitaminenpillen, redelijke sandwiches en drankjes uit de automaat. Het is dus zaak om te zorgen dat je veel kleingeld hebt. Op woensdag heb ik 50 euro gewisseld in munten en gisteravond kwam ik weer 50cent te kort. Allemaal opgegaan aan flessen water, Orangina, Cola, Appelsap, waterijs, bevroren Mars die het dus ook als ijsje prima doen en IceTea. Je moet die automaten wel weten te vinden. Het merendeel van die munten verdween in de automaat van het Media Centre, bij de uitgang van de tunnel en in de paddock.

Ik heb 3x bij Stars ’n Bars gegeten maar meestal was de wachttijd op een tafel te lang en dus zocht je een alternatief. Pizza, friet of gewoon chips, ham, kaas en olijven.

Monaco is een avontuur dat ik met regelmaat vervloek maar waar ik stiekem ook alweer naar uit kijk. De hotelkamer heb ik vanochtend weer gereserveerd…

Geef een reactie