Helga

De afgelopen dagen was ik in Stockholm. Daar mocht ik de bezoekers van Pro Solutions vertellen over mijn werk, mijn visie, mijn ervaringen met nieuwe Canon spullen. Ik ga dat steeds leuker vinden om te doen. Beetje ouwehoeren, vragen beantwoorden en mensen ontmoeten.

Het grappige was dat we met drie Canon Ambassadeurs aanwezig waren. Allen hebben we ‘photographer’ op ons visitekaartje staan en toch denken we en werken we allen anders. Als we elkaar van de ene op de andere dag zouden moeten vervangen zou het niet goed komen met de foto’s.

Ik was al vaker in Zweden geweest maar niet in Stockholm. Die stad is een uitgebreider bezoek zeker waard. Nu zaten we net buiten de stad in een heel fijn hotel en ben ik niet of nauwelijks in het centrum geweest. Wel heb ik kunnen constateren dat Zweedse vrouwen mooi zijn. Uiteraard was ik aanwezig op een beurs en de meeste deelnemers zetten wel bovengemiddelde vrouwen op hun stand, hoe dan ook ze scoorden punten. Overigens viel het aantal blonde vrouwen tegen. Maar goed ook want in Zweden heb ik de neiging die allen Helga te noemen. Vraag me niet waarom maar in gedachten had ik te maken met Helga 1, Helga 2 en Helga 3. Nogmaals geen idee waarom, maar een roodharige Zweedse had ik waarschijnlijk Pipi genoemd. Ik ben slecht in namen. Toch was het aangenaam vandaag even te moeten werken met de Nederlandse Nina. Hoewel, ik weet eigenlijk niet eens of ze wel 100% Nederlands is. Doet er ook niet toe, werken met mensen die weten wat ze willen is prettig.

Het bezoek was dus te kort, maar aan de andere kant is het toch ook weer fijn naar huis te gaan. No better place…

Zo’n fotovakbeurs is leuk maar het is zo lastig om je in te houden. Je loopt rond en vele standhouders willen wel een deal met je maken. Voor je het weet moet je een container naar Nederland sturen vol met nieuwe statieven, softboxen, lichtinstallaties, CF-kaarten en noem het maar op. Zelfs in ruil voor je naam mag je het soms gewoon meenemen. En toch ben ik zonder een enkel nieuw product thuisgekomen.

Het was erg gezellig en vooral het bijkletsen en leren van de collega ambassadeurs is altijd leuk. Bovendien was dit wat betreft vriendelijkheid en uitstraling één van de beste locaties ooit bezocht. Het was dus goed toeven in Zweden.

Geef een reactie