Giedo

Voor de ongeduldige types hier…. Giedo was afgelopen weekend in Brazilië. Dat heb je allemaal kunnen zien bij RTL. Oops! Die waren daar natuurlijk niet… Anyway, hij was daar en ging niet even naar Sao Paulo omdat daar het vlees zo mals is…

Kortom, er wordt wel degelijk gewerkt aan de toekomst. Die toekomst ligt met een beetje geluk in de Formule 1 maar dat wereldje is niet de meest duidelijke voor een buitenstaander. Vorig jaar zag ik in Brazilië de voorvertoning van de docu SENNA. Zondag werd deze ook hier uitgezonden en als je die gezien hebt dan begrijp je misschien een klein beetje wat van de politiek.

Stel dat Giedo vandaag rond is gekomen met team X, dan wil hij dat zelf graag van de daken schreeuwen. Maar misschien is er wel een goede reden dat nog niet te kunne, willen of mogen. Stel hij roept het morgen dan is dat groot nieuws! Giedo naar team X!!! En dus staat internet vol met foto’s van Giedo. De volgende dag de kranten, Van der Garde naar X! Leuk, en natuurlijk trekken ze dan wat foto’s uit het archief.

Maar stel je hebt een sponsor die 5 miljoen stort in de hoop dat hij het dubbele terug krijgt aan mediawaarde. dan is het verstandig om die sponsor vanaf het eerste moment waar voor zijn of haar geld te geven. Dus ga je eerst zorgen dat je alles voor elkaar hebt in beeld. Dus moet je een cap maken en een shirt. Dan ga je foto’s maken bij het team en daarna maak je het nieuws pas bekend. Dat doe je door direct nieuw materiaal te hebben zodat direct de sponsor waar voor zijn/haar geld krijgt… Logisch?

Maar je hebt het hier over je eigen sponsors. Maar we hebben het over een bestaand team. Team X heeft contracten met rijders en sponsors en die lopen meestal tot 31 december. Dus kun je verdomd weinig als je een sponsor hebt die concurrerend is met een huidige sponsor bij dat team. Dan kun je dus op zijn vroegst op 1 januari iets ondernemen omdat een team altijd zich aan de bestaande contracten kan houden. In dat geval kan Giedo ook pas wat zeggen op 1 Januari maar heeft hij wel een mooie Kerst.

Dan kan het ook nog zo zijn dat je wel al een deal hebt maar de sponsoring nog niet helemaal rond. Sponsors hebben toegezegd dat ze meedoen mits je een contract hebt. Dan kan het maar zo nog iets langer duren voordat je iets kunt gaan roepen en loopt e.e.a. verder uit.

Ook is er nog de mogelijkheid dat er helemaal niets is. Geen team, geen toekomst in Formule 1. Dan ben je goed ziek en wil je even een paar dagen voor jezelf voordat je interviews geeft over het feit dat je uit gaat kijken naar Le Mans, de Indy 500 of de Swift Cup op Zandvoort.

Je kunt dus als fan wel iedere dag willen weten wat er speelt, maar het is veel gecompliceerder dan ik nu probeer uit te leggen. Heb geduld. Als er nieuws is wil men dat echt delen. Echter hangt dat delen van heel veel factoren af.

Geef een reactie