Blubberchillen, weet je.

20070120_0002.jpg

Canon EOS-5D | 1/400sec | f/5.6 | 17mm

Al dagen regende het en dus kon het er niet van komen. Maar vanochtend klaarde het op! Hoei! Luid de klokken, druk alle alarmbellen in en optelefoneer al je vrienden, snel omkleden naar fiets tenue en huppekee, de bossen in! De eerste overwinning was een mul zandpad (dat inmiddels blubber was waarin je zéker 15cm wegzakte) en de tweede overwinning was mijn hartslag.
Als alles goed gaat, staat er dit jaar een drieweekse tocht door Polen op het programma; de Transcarpatia. Daar moet voor geoefend worden want dat is niet mis. Ik ga niet meedoen, want z’n bikkel ben ik niet, maar ik wil wel de ultime fotoreportage maken en daarvoor zal ik toch echt ook op de trappers moeten.
Vandaar dat ik de fiets van Frits even geleend heb om te kijken of het fietsen met voor- en achtervering iets voor mij is. Helaas. Hoe mooi het systeem ook en hoe soepel je ook over de hobbels hobbelt, er gaat mij ietwat te veel kracht verloren bij het fors accelereren door blubber en bos.
Frits krijgt zijn fiets weer terug (wel nog even schoonmaken) en ik blubberchill nog even verder en maak plannen voor een nieuw fietsmoment, weet je.

Daniel van den Hoek

E-commerce retail specialist en fotograaf.

Geef een reactie